بررسی اثرات گلوکوکورتیکوئیدها بر سیستم ایمنی برخی از موجودات زنده
thesis
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه ارومیه
- author جمشید حاجتی
- adviser محمد نوری
- publication year 1368
abstract
رساله در چهارفصل تهیه گردیده است : فصل نخست فیزیولوژی و آندوکرینولوژی گلوکوکورتیکوئیدها شروع و به بررسی رشد جنینی، تشکیلات آناتومیکی غدد کلیوی، ناحیه بندی قسمت قشری غده فوق کلیوی، ساختمان شیمیائی هورمونها، انتقال خون در هورمونها و اثرات گلوکوکورتیکوئیدها و کمبود و زیادتی آن در بدن حیوان و اثرات آن در قسمتهای مختلف بدن از جمله برکبد، سلولهای چربی، عضلات ، استخوان، غضروف و پوست ، سیستم گردش خون، سیستم عصبی، دستگاه گوارش و کلیه، زایمان و استرس می پردازد. فصل دوم، به بررسی پیرامون سیستم ایمنی تحت عناوین زیر می پردازد: ایمنی اختصاصی و غیر اختصاصی، پاسخهای ایمنی اختصاصی، ایمنی هومورال و سلولی، ایمنی و ازدیاد حساسیت ، ایمنی نسبت به عفونتها، ایمنی در برابر تومورها، ایمنی پیوند و بیماریهای خودایمن. فصل سوم، به بررسی مقدمه و تاریخچه و مکانیسم اثر گلوکوکورتیکوئیدها بر سیستم ایمنی، مکانیسم مولکولی و اثرات مختلف گلوکوکورتیکوئیدها پرداخته است . درفصل چهارم نگارنده به بررسی پیرامون کاربردهای درمانی گلوکوکورتیکوئیدها با عناوین زیر پرداخته است : ترکیبات موجود، اصول کلی درمان با گلوکوکورتیکوئیدها، عوارض کلینیکی و استفاده های درمانی از گلوکوکورتیکوئیدها پرداخته و درانتها بحث و نتیجه کرده است .
similar resources
موجودات زنده پرکامبرین
تا چند سال قبل موجودات زنده پر کامبرین یعنی موجوداتی که قبل از 500 تا 1000 میلیون سال پیش زندگی میکردند بسیار نادر بود اما اخیرا تعداد بیشماری فسیل پر کامبرین در جنوب استرالیا پیدا شده است.
full textپپتیدهای ضدمیکروبی عامل مهم ایمنی زیستی در موجودات زنده چند سلولی
به طور کلی، موجودات زنده چند سلولی در هماهنگی با میکروبها زندگی میکنند. قرنیه ی چشم یک حیوان تقریبا همیشه فاقد علایم عفونت است. حشره بدون لنفوسیت و پادتن رشد و نمو میکند. دانه ی گیاه به خوبی از بین میکروبهای خاک جوانه میزند. چه طور این اتفاق میافتد؟ گیاهان و جانوران هر دو پپتیدهای ضدمیکروبی موثر و متنوعی دارند، که برای دفع انواع میکروبها، از جمله باکتریها، قارچها، ویروسها و تک سلول...
full textتاثیر عوامل کیهانی در انقراض موجودات زنده
یکی از پدیده های مهم در تکامل جانداران، انقراض (Extinction) می باشد. انقراض یک گونه، زمانی اتفاق می افتد که موجودات قادر به سازش در مقابل تغییرات ناگهانی محیط نمی باشد. زمین سیارهای بسیار پویا می باشد و در مقابل بسیاری از تغییرات خارجی مقاومت نموده و منجر به ثبات شرایط زیستی می شود. ولی در برخی از زمان ها تغییرات محیطی بسیار شدید می باشد از عوامل مهم تغییرات محیطی می توان به برخورد شخا...
full textموجودات زنده پرکامبرین
تا چند سال قبل موجودات زنده پر کامبرین یعنی موجوداتی که قبل از 500 تا 1000 میلیون سال پیش زندگی میکردند بسیار نادر بود اما اخیرا تعداد بیشماری فسیل پر کامبرین در جنوب استرالیا پیدا شده است.
full textMy Resources
document type: thesis
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه ارومیه
Keywords
Hosted on Doprax cloud platform doprax.com
copyright © 2015-2023